WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Reacties

 

Ervaringen van een week wandelen in de Lot.

Samen met Jan en Lyda en mijn vrouw Ans hebben we besloten om een keer in Frankrijk te gaan wandelen.
Na enig speuren op het internet vonden we de site “Wandelen in de Lot”. Dat leek ons wel wat, de streek was ons niet vreemd maar vooral waren er geen grote hoogte verschillen en het weer zou er wel goed zijn. Ook de formule van huis naar huis leek ons wel wat.
We hadden de tweede volle week van juni gepland. Na wat heen en weer geë-maild met Deta zijn we overeengekomen om van 13 tot 20 juni te gaan wandelen, weliswaar kwam het bij Deta niet goed uit maar ze zou er wel een mouw aanpassen.

Aankomst in St. Medard

Van te voren hadden we een routebeschrijving naar het eerste huis, dat van Bert en Deta, gekregen, er was namelijk geen adres.
Na wat aanwijzingen als links aanhouden, rechtsaf,  bij vuilcontainers rechtsaf stijl omhoog stonden we na wat bochten ineens voor het huis. Bert hoorde ons aankomen en verwelkomde ons hartelijk. Na de bagage bij de gites gebracht te hebben zaten we al snel aan een drankje op het nieuwe terras met mooi uitzicht op het dorp en de omgeving. Daarna onder de douche om vervolgens een kopje thee te drinken met Bert en Deta, om 8 uur stond een heerlijk 3 gangen diner voor ons klaar met een lekker glas wijn, Bert en Deta aten gezellig met ons mee.

We kregen nu ook de aangepaste mouw te horen.
Normaal eindigt de route op de plaats waar gestart word, maat deze keer was dat niet mogelijk en zouden we 3 nachten in het laatste huis slapen en daar twee rondwandelingen maken, daarom stelde Bert voor om onze auto alvast naar Condat te brengen zodat we daarvandaan direct naar huis kunnen.

 

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Evaluatie

 

.