WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Dag 1

 

Rondje Medard

Na een goede nachtrust en stevig ontbijt zijn we met ons lunchpakket op stap gegaan voor onze eerste wandeling.
Voor elke wandeling kregen we een routebeschrijving met een ingekleurde kaart mee. Kan niet misgaan dus. De tocht begon over een verharde weg lichtjes omhoog daarna afdalen over een bospad. Aan het einde van het bospad ging het al fout. De beschrijving zei, bij de verharde weg , nr.6, rechtsaf . Wij dus bij de eerste de beste verharde weg RA, dat was dus fout want hier stond geen nr.6. We hadden het gelukkig bij de volgende kruising in de gaten, zijn eerst wat terug gelopen om te kijken of we iets gemist hadden maar. Na nog eens goed op de kaart te hebben gekeken werd het duidelijk en bleef de schade beperkt  tot 1 km extra lopen. Daarna konden we een pad niet vinden en hebben we op een verder gelegen punt de route weer opgepakt, toch wel weer 1 km meer gelopen.
Later hebben we nog een keer getwijfeld maar dat heeft niet geleid tot omlopen.
Het lunchpakket was goed verzorgd, het weer was goed, 21gr. maar wel wat vochtig.
Onderweg een paar keer gerust, helaas moeten de bankjes in dit gedeelte van Frankrijk nog uitgevonden worden dus moesten we het doen met een steen of een stuk gras.
Het is er in deze tijd van het jaar erg rustig want tijdens een pauze, aan de kant van een verharde weg, hebben we een half uur in het gras gelegen en hebben we geen mens gezien alleen maar vogels en vlinders.
De route was gevarieerd, dan weer door het bos omhoog of omlaag en dan weer over een verharde weg
Bij thuiskomst stond er weer een pot thee en een drankje voor ons klaar.
Net als gisteren kregen we weer een voortreffelijke maaltijd voorgeschoteld.

Dag 2
.
.