WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Dag 2

St Medard – Puy-L’evéque

Om de loopafstand niet al te groot te maken begind de wandelroute in Luzech, Bert heeft ons daar gebracht en het startpunt aangewezen.
Om half tien begonnen we te lopen, het had s’nachts geregend dus het was drukkend warm.
Vanuit de start  moest er meteen 700 meter geklommen worden over een bospad nadat we eerst een lange trap hadden beklommen, dus na 10 minuten gutste het zweet uit alle porien maar het uitzicht over Luzech vergoedde veel, zoniet alles.
De tocht is heel gevarieerd over bospaden omhoog en omlaag  en tussendoor op astfalt wegen hoog boven de dorpen. Dalen en stijgen ging meestal over baspaden die vrij steil waren.
Na 7 km afdalen naar Castelfranc via de Calvari berg met zijn 3 kruizen op de top en de kruisweg geflankeerd met buxus heggen.
We hadden wederom een lunch pakket meegenomen want je weet nooit of dat ene restaurant wel open is.
Het was open, dus een lekker bakkie gedronken.
Daarna in het park het lunchpakket geplunderd.
Intussen was het licht gaan regenen, helaas hadden de vrouwen besloten om geen regenkleding mee te nemen, Jan en ik hadden wel een regenjack.
Dus met z’n tweeën onder een jack, dan word toch het een en ander nat maar het was niet koud.
Inmiddels moest ik mijn linker schoen wat losser doen want ik kreeg pijn boven mijn linker enkel, erg veel hielp het niet.
We zijn toch maar op weg gegaan naar Praysac, 6 km klimmen en dalen hoofdzakelijk over bospaden met losliggende stenen in de regen met 1 regenjas per stel en 1 zeer been.
In Praysac zaten alle restaurants dicht, gelukkig vond Lyda een bar die open was.
Het bleef maar regenen dan weer hard en dan weer zacht. We moesten nog 5 km naar Puy-L’evéque. Na een uur toch maar op pad gegaan maar na een paar honderd meter bleek dat mijn been zo zeer deed en daardoor zo langzaam zou lopen dat het waarschijnlijk nog 3 uur zou duren(in de regen) voordat we bij het twweede huis zouden zijn.
Gelukkig hadden we het telefoon nummer van Peter en Ivonne gekregen die we toen maar gebeld hebben om ons op te komen halen.
Binnen 20 min was Peter er en een kwartier later ontmoetten we Ivonne.
De enige manier om de volgende dagen zonder pijn verder te lopen was andere schoenen aantrekken. Maar de andere schoenen die  ik bij me had waren niet geschikt om over steile bospaden te lopen, maar in de auto ,die in Codat stond lagen nog een paar wandelschoenen waar ik een keer op gelopen.
Peter bood onmiddellijk aan om ze te gaan halen.
Na een douche en schone kleren direct naar Condat en 1 uur later waren de schoenen in Puy L’evéque.
Ivonne was alvast aan het diner begonnen dat om 8 uur geserveerd zou worden.
Peter en Ivonne hebben een catering bedrijf gespecialiseerd in Indonesische gerechten, daar hebben wij flink van geprofiteerd. De maaltijden waren voortreffelijk.
( Peter nogmaals bedankt voor het heen en weer rijden naar condat.)

Dag 3
.
.