WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Dag 4

Puy L’evéque – Codat

De zon stond er weer prachtig bij dus het beloofde een warme dag te worden.
Deze keer wel een lunchpakket met o.a. 2 croissants met kaas.
De afstand was ongeveer 19km en zou helemaal vlak zijn, er was geen mogelijkheid tot afsnijden en we zouden geen restaurants tegenkomen als we niet 2km om wilden lopen.
Eerst de brug over en dan RA een bospad op langs de Lot in de schaduw van de bomen. Maar helaas, na 500m werd ons pad versperd door omgewaaide bomen over een afstand van wel 200m. Weg pad weg schaduw, we moesten over en onder de bomen klauteren wat natuurlijk een hoop tijd heeft gekost. Soms lagen de bomen in de lengte van het pad en moesten er als koorddansers over de bomen balanceren.
Toch een mooi pad. Na 2.5km kwamen we op een asfalt weg zonder schaduw dus behoorlijk warm. In het dorpje Pis op een bankje (eindelijk een frans bankje) wat gedronken en een appeltje uit het lunchpakket gegeten.
Iets verder ging de route over het traject van een oude spoorlijn waar op de eerste 2km het grove grint nog lag en dat liep niet prettig maar wel in de schaduw.
De volgende 4km was beter geplaveid, hier kon zelfs gefietst worden.
Dit pad was echt touristisch want er stonden twee bankjes waarvan we er een gebruikt hebben om de lunch te gebruiken en wat uit te rusten natuurlijk.
Bij Touzac hield het spoor en de schaduw op, we moesten nog 7km en we hadden geen zin om Touzac in te gaan en dus 2 km om te lopen.
We zijn maar onder een grote boom gaan liggen tegenover het kerkje van Aglan.
Na een half uurtje gelegen te hebben hebben we de stoute schoenen maar weer aangedaan en zijn naar Condat gelopen.
Het was echt heel warm dus telkens als we een boom tegenkwamen bleven we er een minuutje onderstaan voordat we naar de volgende boom liepen.
Met het vooruitzicht dat Frits en Hanneke zeker een koud drankje hadden klaar staan hebben we de tocht volbracht. Inderdaad het stond koud en was heerlijk na zo’n warme dag.
Hanneke en Frits waren erg gastvrij en het ontbrak ons aan niets.
Hun huis was vrijstaand op 100m van en alleen bereikbaar via een camping en stond aan de Lot. Vroeger was het een sluiswachters huisje en is heel mooi gerestaureerd door Hanneke en Frits. De sluis is niet meer in gebruik sinds er iets verderop een stuw is gebouwd, waardoor het water ter plaatse van de sluis veel hoger is geworden en de sluis nu onderwater zit.
De bovenetage was voor ons gereserveerd en bestond uit 2 kamers.
Na nog een aperitiefje werd om 8 uur werd het diner geserveerd waarbij Hanneke en Frits ook aanschoven.
Net als in de andere huizen werd er een heerlijke wijn geserveerd en ook Hanneke had net als Deta en Ivonne haar uiterste best gedaan er een niet te vergeten maaltijd van te maken.

Dag 5
.
.