WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Dag 6

De aangepaste mouw, rondwandeling Condat.

Deze wandeling vond plaats aan de andere kant van de Lot.
Speciaal voor ons hebben Hanneke en Frits een wandeling uitgestippeld aan de zuidkant van de Lot. Om aan de overkant te komen had Frits de camping eigenaar gevraagd om ons om half 10 over te zetten met zijn motorbootje. Het had die nacht geregend en geonweerd dus moest eerst het water uit de boot geschept worden.
Er waren voldoende zitplaatsen die met vloerbedekking gestoffeerd waren met het gevolg, juist, een nat zitvlak. Het zou die dag niet regenen maar wel bewolkt zijn met 25gr., dus onze broeken waren zo droog.
De route ging voor 90% over asfalt langs een vliegveldje vanwaar je een mooi uitzicht had over het Lotdal. Er zaten niet veel moeilijke stukken in, alleen als we over een bospad liepen ging het stijl omhoog of omlaag. De afstand was 15km.De route ging niet door dorpen alleen gehuchten dus ook geen restaurants, ook niet in Montayral wat toch een flink gehucht was. Maar hier was wel een bankje en een mooi stukje gras om even languit te gaan.
Vlak voor Condat was er toch nog een restaurant dat juist een plaats was voor een kaartwedstrijd van oudevandagen uit de buurt. Na het drankje maar weer op pad, nog even de Lot oversteken, ditmaal te voet, en dan nog zo’n 2km naar het huis.

Het is de gewoonte dat de laatste maaltijd verzorgd word door Peter en Ivonne in
Puy-L’evéque, om 8 uur werden we verwacht.
Frits en Hanneke gingen ook mee en als Bert en Deta er geweest waren zouden die ook gekomen zijn. Deze keer waren er geen andere wandelaars anders waren die ook gekomen. Ivonne had het eten weer voortreffelijk verzorgd.
Om 11 uur zijn we weer met Frits en Hanneke naar huis gegaan nog een nachtje slapen en dan weer naar huis.

Evaluatie
.
.