WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk

Reacties

7 – 19 mei 2010

Hier een klein verhaaltje betreffende onze vakantie.
Lenie en ik waren de eerste dagen bij Ruud en  Gerrie, Le-Verger, prachtige wandelingen langs de wijnvelden, mooie vergezichten en af en toe leuke plaatsjes.
En een fijn zwembad.
Heerlijk ontbijt en diner, o wat werden we verwend.
Toen we weg gingen, dachten we allebei: waarom gaan we hier weg. Dus een goed teken.
De volgende 4 dagen bij John v.d. Horst , weer heel anders maar weer vreselijk gezellig.
Op de dag richting John was het een pittige lange wandeling, we hebben het gered, maar tegen 18.00 zag een aardige Fransman dat we het beetje gehad hadden en die heeft ons de laatste 3 k.m. naar le Bout gebracht . Merci, merci, lieve fransman!!! in gele auto`tje.
De volgende dagen ook weer mooie wandelingen, hier was de streek meer bebost en echt oude romeinse paden.
Natuurlijk zijn we een keer de verkeerde kant op gaan lopen, dus we kwamen niet bij het moeras, maar in een dorp Gindon terecht. 
Het werd al laat dus onze aardige John gebeld, en die heeft deze meisjes/dwalingen van 67- en 72 jaar opgehaald, wij voelde ons wel een beetje in ons hemd zitten.Terug gekomen ben ik maar snel het zwembad in gegaan, John vond het eigelijk veel te koud, maar ik ben niet zo`n doetje, en alle vermoeidheid is na enige baantjes trekken weg en daarna heerlijk wijntje en diner.
Na 4 dagen was het afscheid nemen van John en zijn grote oude mooie wijnboerderij, en weer dachten waarom gaan we weg. O. ja en we hebben John ook nog wat geleerd en dat is lunchpakketten klaarmaken, dus wie nu bij hem komt: hij kan het als de beste.
Deze dag richting Condat, naar Hanneke en Frits, daar werden wij 2 kasteelvrouwen, we sliepen in de mooie torenkamer met overheerlijke bedden.
Eindelijk zag ik de Lot dichtbij, vond het geweldig, er in zwemmen zag ik niet zo zitten, de stroning is daar pittig, gelukkig zag ik bij de camping een zwembad, en Hanneke heeft even geregeld dat ik daar mocht zwemmen, de campingbaas vond het eigelijk ook te koud voor me, maar toen ik er eenmaal in lag kwam die lachende langs rijden.
De 1e avond werd er in Fumel een expositie geopend, met mooie schilderijen van Hanneke en we werden hiervoor uitgenodigd, nu Liesbeth zag dat helemaal zitten, dus mee.
Leuk om die Franse sfeer eens te proeven, een hand gekregen van een echte Franse burgemeester en wethouder. Gebeurt mij niet iedere dag.
Er was nog een echtpaar aan het logeren bij Hanneke en Frits, dat was reuze gezellig.
Ook hier voelde we ons weer helemaal thuis. De wandelingen waren hier wat meer langs water en veel vergezichten.
Wat hebben wij een mooi stukje  Frankrijk gezien, en een oase van vers groen en rust.
Deze manier van wandelen is ook nog een beetje avontuur.
De laatste avond was het extra  gezellig John kwam, helaas konden Ruud en Gerrie niet komen.
Helaas gingen we bij Hanneke en Frits op woensdagmorgen 19  mei weg, naar huis.

Deze vakantie heeft onze verwachting overtroffen, dank zij Ruud, Gerrie, John, Hanneke en Frits en de aardige andere logee`s die we ontmoet hebben.
Amy dank je wel voor het moederdag kado.
Voor jullie allemaal lieve groeten Lenie en Liesbeth.

 

 

 

 

.