WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk
de Streek
..............................................................................................................
De Lot is ook bekend als de Quercy.

Het departement ten zuiden van de Dordogne bestaat grotendeels uit kalksteen, materiaal dat terug te vinden is in de vele 'en pierre' huizen met pigeonniers. De magnifieke landschappen worden afgewisseld met de vele wijngaarden, bos, heel veel bos, graslanden en natuurlijk de overal aanwezige rivier de Lot.
De inwoners van de Quercy hebben een eetpatroon dat een lang leven in goede gezondheid bevordert. Onverzadigde vetten, mager vlees en wijn die beschermen tegen kanker, hartinfarcten en een te hoog cholesterolgehalte. De Amerikanen spreken van de French paradox: de gemiddelde levensduur wordt al etend hoger! De foie gras is beroemd, evenals de truffels en boleten, de streekpaddestoelen.

We vertellen U graag over de streek. Bijvoorbeeld over de veranderingen doordat vooral Engelsen en Nederlanders er een tweede huis kochten of er permanent gingen wonen. En wat er is veranderd doordat het steeds droger wordt. En over de Franse passie, de jacht waardoor de buurman zo nu en dan een half hert weggeeft. En de vele roofvogels.