WANDELEN IN DE LOT

het spannendste gebied van Frankrijk
de Wandelingen
..............................................................................................................
U begint de week met een wandeling door de streek rond het huis waar U bent aangekomen. De tweede dag loopt U naar het volgende huis. Laten we aannemen dat U begint in St.Medard. Dan zien de routes er als volgt uit (in werkelijkheid zijn ze natuurlijk duidelijk en gedetailleerd beschreven):

De eerste dag wandelt U door de streek rondom St.Medard. De 'Office de Tourisme' van het naburige stadje Catus heeft 17 wandelingen uitgezet. Wij hebben er 3 gecombineerd tot een gevarieerde wandeling van 18 km. Lichte stijging en daling over de heuvels en door de vele bossen. U komt onderweg ook enkele 'hameaus' tegen, gehuchten met vaak prachtige huizen. Als U in een restaurant wilt lunchen dan moet U 2km omlopen naar Montgesty. Lunchpakket meenemen kan altijd, evenals de afstand inkorten. En dat geldt voor alle dagen.

De tweede dag brengen we U naar Luzech, een mooi autoritje van zo'n 20 minuten. Vanuit het stadje begint U aan een klim waarbij U een prachtig uitzicht krijgt over de Donjon, de Middeleeuwse kerker. U volgt voor een groot deel de Grand Randonnee naar Prayssac het huis van Ruud en Gerrie.. Veel natuur, mooie vergezichten en langs een wijngaard waar U kunt proeven. U kunt na 3 uur wandelen lunchen in Castelfranc of een uur later in Prayssac, een mooi stadje met een gezellig plein en terrasjes. Afstand 18 km. Licht stijgen en dalen, behalve de forse klim van 700 meter in het begin.

De derde dag maakt u een rondwandeling die wij hebben uitgezet llangs beekjes, oude dorpjes, uitgestrekte bossen en wijngaarden. U kunt ook een Romeins kerkje bezoeken.

De vierde dag vanuit Prayssac wandelt u naar het derde huis in Condat. We noemen
het de wijn- en treinroute. U gaat door de wijngaarden en langs wijnproeverijen.
Via een oude spoorbrug steekt U de rivier over om vervolgens de oude spoorlijn te volgen die vroeger naar Soturac liep. Dat is nog te zien aan de vele stationnetjes langs de route. Lunchmogelijkheid in Duravel. Afstand 20 km, redelijk vlak.

De vijfde dag maakt u een wandeling rond het huis in Condat. Deze dag maakt u een tocht naar het mooie kasteel Bonaguil, waar een lunchmogelijkheid is. Afstand 17 km, redelijk vlak. .

De zesde en laatste dag tenslotte brengen we U naar Les Arques, naar het museum van Zadkine. Als U zin hebt, kunt U voor de wandeling begint de werken van de beroemde beeldhouwer bekijken. U wandelt in een streek met prachtige vergezichten, veel bossen en boerenweggetjes en U komt uiteindelijk weer uit bij het startpunt, St.Medard. Licht stijgen en dalen. 18 km. Geen lunchmogelijkheid.